Intelligrill pro dokonalé grilování

Grilování je velice oblíbená úprava potravin většiny z nás. Ale abychom si také výsledek řádně vychutnali, je třeba dodržet pár zásad pro správné grilování, aby pokrm nebyl suchý nebo nedopečený. S grilem Intelligrill to již není problém! Vaše grilování bude přesné a výsledek dokonalý!

Značka Morphy Richards na náš trh pravidelně přináší inovativní řešení pro kuchyňská prostředí. Po úspěšném inteligentním parním hrnci Intellisteam 48780 přináší opět inteligentní novinku Intelligrill 48018.
Jak již název napovídá jedná se o stolní gril doplněný o vyspělé funkce v podobě unikátní integrované teplotní sondy, která uživatelům pomáhá kontrolovat grilování samotné, ale především dosáhnout naprosto dokonalých výsledků při grilování nejen hovězího nebo vepřového masa, ale také ryb nebo zeleniny. 

Horní nerezový panel grilu svým potiskem referuje k teplotním nastavením grilu a nastavením finální teploty sondy uvnitř masa.  Snadno tak docílíte oblíbeného propečení steaku ať již rare, medium, nebo well done. 

Dva displeje grilu Vás budou informovat o nastavení teploty a aktuální teplotě uvnitř připravovaných pokrmů. Při grilování samozřejmě nemusíte využívat pouze teplotní sondy, ale rozhodnout se pro časové nastavení, kdy o uplynutí času informuje akustický signál. Plovoucí uložení pantu příklopné desky dovoluje umístění i vyšších plátů masa.

Povrch tohoto grilu je nerezový a disponuje také odnímatelnými grilovacími pláty z litiny, které se snadno udržují například v myčce nádobí. Svahovitě navržený spodní plát navíc obsahuje perforaci, která přebytečný tuk, tolik nezdravý při svém přepalování, odvádí do přihrádky určené právě pro jeho sběr. Příkon tohoto grilu je 1500W a regulaci teploty obstarává digitální termostat.

Letní recept pro přípravu pstruhů:

  • středně velcí pstruzi
  • ½ citronu
  • hrubá sůl
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • čerstvá petržel
  • pepř

Postup: Hrubou sůl rozetřeme s petrželkou a citronovou šťávou a přidáme olivový olej. Touto směsí potřeme pstruha ve všech stran i uvnitř a umístíme na gril. Potírat můžeme také během grilování. Gril nastavíme na 218oC a cílovou teplotu sondy na 62oC. Po zaznění zvukového signálu jsou pstruzi připraveni k servírování například s pečivem nebo bramborami.

 

 

 

"

Byl pro vás tento článek užitečný? Dejte o něm vědět i svým přátelům na Facebooku