Čajovar, dobrý pomocník při chřipce

8. 2. 2013

Jste nachlazení? Máte chřipku? Nabízíme Vám skvělého pomocníka ... S digitální konvicí na čaj Morphy Richards Tea Maker 43970 budete mít svůj horký nápoj vždy po ruce

„Využijte funkce  nastavení teploty a intenzity našeho nového čajovaru tak, abyste si každý den mohli vychutnat perfektní šálek čaje.“
 
Unikátní technologie louhování čaje – voda se ohřívá na optimální teplotu těsně před tím, než je skrze madlo čerpána do zásobníku s čajem, kde uvolňuje chuť i aroma do čajové karafy.

- „Duran Schott“ skleněná karafa s tepelně izolovaným madlem
- Objem 1 litr
- Odnímatelné víko, nerezový dávkovač a nerezový koš uzpůsobený pro snadné čištění
- 3 nastavení teploty  85, 95 a 100 C°

Morphy Richards Tea Maker 43970

- 5 nastavení intenzity aroma

 
V dnešní době chřipkové epidemie nemusíte připravovat pouze čaje, ale můžete do nerezového koše nastrouhat také zázvorový kořen. Zázvor je antiseptický, protihorečnatý a protizánětlivý. Čajem z něj připraveným preventivně bojujete proti chřipkám, nachlazení, bolestem hlavy i žaludečním a cestovním nevolnostem. Takto připravený čaj příjemně prohřeje celé tělo, pročistí organismus a povzbudí chuť k jídlu.
 
Zázvorový čaj z čerstvého zázvoru připravíme tak, že 1 až 3 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru vložíme do nerezového sítka, případně do koše samotného. Intenzitu nastavíme na maximum, teplotu na  100 C° a necháme zázvor vylouhovat. Unikne-li některý větší kousek zázvoru do čaje, snažte se jej odstranit, protože vylouhované kousky zázvoru nejsou určeny k požívání a mohou poškodit žaludeční stěnu. Do zázvorového čaje je dobré po zchladnutí cca na 60 stupňů přidat šťávu z citronu a med (zejména při nachlazení).
 
Tip: Pokud dáváte přednost kořeněným chutím, můžete spolu se zázvorem povařit skořici a hřebíček, tím získáte velmi výrazný až ostrý nápoj.



TOPlist