Tisknout



Kontaktní gril Catler GR 4011

Výrobce:
Catler
Katalogové číslo:
CAT000000000009


2 990 

včetně RP a DPH

informace o prodloužené záruce


Popis zboží

Kontaktní gril Catler GR 4011

  • Elektrický kontaktní gril
  • Umožňuje grilování po celý rok
  • Pro přípravu různých druhů grilovaného masa, ryb, zeleniny, sendvičů apod.
  • Grilovací desky jsou opatřeny vysoce kvalitní nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium TM, odolnou proti poškrábání, která zabraňuje, aby se potraviny připalovaly
  • Povrch desek se nechá velmi snadno čistit za pomoci papírového ubrousku bez použití saponátu
  • Spodní i horní grilovací deska - žebrovaná
  • Vyklápěcí nožky ke sklonění spodní desky pro odvádění přebytečného tuku do odkapávací misky, popř. k vyrovnání spodní desky do roviny
  • Nastavitelná výška horní desky
  • Díky variabilnímu nastavení teploty od 180 . 220 °C můžete pohodlně grilovat různě pokrmy
  • Nižší teplota je vhodná pro přípravu sendvičů, zatímco vyšší teplota je ideální pro přípravu šťavnatých steaků
  • Steaky jsou tak úžasně šťavnaté, sendviče vždy správně zapečené a zelenina úžasně křehká
  • Světelná indikace připojení k síťové zásuvce a nahřátí grilovacích desek
  • Vyjímatelná odkapávací miska na tuk a šťávu
  • Čisticí stěrka pro čištění grilovacích ploch (součástí příslušenství)
  • Příkon: 2200 W
  • Vyroben ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli
  • Rozměry (VxŠxH): 14,6 x 38 × 34,9 cm

O grilováni

Nejčastější chyba při grilování spočívá v tom, že lidé maso nakládají - do oleje nebo do různých marinovacích směsí. Pak jej dají na rozpálený gril, kde se olej, koření, bylinky napalují, hoří, povrch masa černá, takže je nutné kropit gril vodou, tím se snižuje teplota a maso se místo grilování dusí. Maso, ryby nebo mořské plody jsou pak houževnaté a tvrdé. Další chybou je maso předem nasolit. Sůl se totiž rozpouští při 70 ºC, poté se z ní stává jakási kyselá „žíravina", která proniká do svalových vláken, ta prasknou, vyteče z nich šťáva a maso zůstane suché a tvrdé.

Nikdy negrilujte maso přímo z lednice. Před grilováním je potřeba jej nechat odpočinout na 4-6 hodin při pokojové teplotě. Lidé se totiž často dopouštějí zásadního omylu, když nechají maso do poslední chvíle v lednici, kde jsou 4 ºC. Pak ho dají rovnou na gril, kde je 220 ºC. Co se stane? Vznikne teplotní šok, maso ztuhne a už nepovolí. A ještě jedna důležitá připomínka: maso před grilováním nikdy nenaklepávejte!

Komentáře



Zboží ještě nebylo okomentováno, buďte první.






TOPlist